ידוע כי הנקה היא הדרך הטבעית והמומלצת ביותר להזנת תינוקות, ולחלב אם יתרונות בריאותיים רבים משום שהוא מתאים באופן אופטימלי לצרכיו הגופניים ולהתפתחות התינוק על שלביה השונים. על אף שהנקה אמורה להיות קלה ואינסטנקטיבית לרב, לעיתים היא מלווה בקשיים לא מעתים ומצריכה יד מכוונת. מכאן אין פלא כי ניתוחי חזה מגדילים את החשש משום שהם אפופים מיתוסים הטוענים שהם פוגעים בהנקה. נשים רבות המעוניינות לעבור ניתוחי חזה נאלצות להמתין עם הגשמת החלום עד לאחר שיסיימו ללדת בכלל, ועבור רבות מדובר בהמתנה ארוכה אשר פוגעת בדימוי העצמי של מי שאינה מרוצה מנתוניה הטבעיים. חשוב להבין כי לא כל המידע הוא נכון ומדויק, ומכאן עולה הצורך להפריך את כמה מהמיתוסים השכיחים אודות ניתוחי חזה והנקה.
הגדלת חזה לא אמורה לשנות את יכולת ההנקה, בוודאי שלא למנוע אותה. יכולת ההנקה של האישה תלוי בהרכב התזונתי שלה, בנתונים הגנטיים וביכולותיה האישיות. יתרה מכך, במקרים רבים הגדלת חזה אף משפרת את יכולת ההנקה מבחינה פיזית, למשל במקרים של פטמה שקועה שיוצאת החוצה בעזרת השתל ובכך לתינוק קל יותר לאתר את הפטמה. כאמור, אין קשר בין ניתוח הגדלת חזה לבין הנקה וכל עוד לאם יש חלק – היא תוכל להניק. אולם, כאשר החיתוך נעשה בקו הפיטמה תיתכן בעיה באספקת החלב ולכן יש להתייעץ עם הרופא טרם הניתוח. כמו כן, מי שרוצה לשמור על צורת השד לאחר הניתוח צריכה לחשוב פעמיים אם היא רוצה להניק או לא משום שהנקה אכן משנה את צורת השד.
לא נכון. מבחינה טכנית, במהלך ניתוח הגדלת חזה לא אמור להיות קשר או מגע בין שתלים לצינוריות החלב, על אחת כמה וכמה פגיעה בהן. השתל נועד להגדיל ולעבות את החזה ומוחדר את תוך רקמת השד וכך למעשה נמנעת נגיעה באיברים הפנימיים של השד, ביניהם צינוריות החלב ובלוטות החלב. מכאן שלניתוח הגדלת חזה לא אמורה להיות השפעה על היכולת להניק או על הרכב החלב.
עבור חלק מהנשים העוברות ניתוח הגדלת חזה, כמות ייצור החלב תפחת כתוצאה ממבנה שד המכיל רקמה בלוטית בכמות קטנה, חתך בגבול העטרה העלול לגרום לירידה בעצבוב או מיקום השתל מעל השריר באופן שיוצר לחץ על בלוטת השד וכתוצאה מכך מפחית את מידעת ייצור החלב. עם זאת, ידוע כי לרב האשה מייצרת יותר חלב מהנדרש ולכן רב הנשים שעברו הגדלת חזה יוכלו להניק הנקה מלאה ובלעדית. על פי צורת החזה לפני הניתוח ניתן לצפות האם תהיה כמות חלב מופחתת לאחר הלידה. כאשר מופיע אחד מהמצבים הבאים: חזה טובולרי (צינורי), מרווח גדול בין השדיים (מעל 4 ס"מ), תת התפתחות של השדיים או א-סימטריה – עלולה להיות ירידה בכמות ייצור החלב.
אין כל סכנה להניק לאחר ניתוח הגדלת חזה. מחקרים מראים כי למרבית הנשים שעברו הגדלה יש ייצור כמות חלק מספקת וכי הדבר אינו פוגע בתהליך ההנקה כלל וכלל. כמו כן, ישנן טכניקות מסוימות כגון חתך בכפל התת-שדי ומיקום תת-שרירי של השתלים אשר נועדו להקטין את הסיכון לירידה בכמות החלב.