עונת הקיץ ובגדי הים הנשלפים מהארון גורמים לנשים רבות לרצות להגשים את חלומן להגדלת חזה. אך חשוב לזכור כי גם ניתוח פלסטי להגדלת חזה מצריך תכנון מראש, במיוחד בשל העובדה שהוא מצריך זמן החלמה ממושך בו חל איסור לעסוק בספורט או בפעילויות קיץ מועדפות כגון שחייה. ממה כדאי להיזהר לאחר ניתוח חזה בקיץ? – התשובות לפניכן.
ניתוח הגדלת חזה הוא הניתוח הפופולארי ביותר בארץ, וידיהם של הכירורגים הפלסטיים עמוסות בעבודה במשך כל ימי השנה. ככלל, אין הגבלה או מניעה לבצע ניתוחי הגדלת חזה בכל עונות השנה, אך ההמלצה היא לעבור את הניתוח בעונת החורף על מנת להקל על המטופלת בתהליך ההחלמה. אחד המרכיבים החשובים בהחלמה מניתוח פלסטי הוא הימנעות לחשיפה לשמש במשך כחודשיים לאחר הניתוח – ובמהלך הקיץ הרי זה כמעט בלתי אפשרי.
אחת ההוראות המפורשות ביותר הניתנת בתהליך ההחלמה מניתוח פלסטי היא איסור על חשיפת מקום הניתוח והצלקת לשמש מפאת פגיעה בתהליך ההחלמה והיווצרות צלקות לא יפות. המונח צלקת "לא יפות" מתאר מצב בו נותרת על פני העור צלקת גסה ובולטת לעין, אשר נבדלת מרקמות העור סביבה בכך שהיא קשה יותר, עבה ובולטת ובעלת הבדלים בגוון. לעיתים נלווים לצלקת זו גם תופעות כגון כאב, רגישות, גרד ובמקרים קיצוניים אף הגבלה בתנועה. אחת הסיבות לצלקות כאלו הן פיגמנטציה.
כאמור, אחד המרכיבים החשובים בהחלמת האזור המנותח הוא הימנעות מחשיפה לשמש במשך כחודש עד חודשיים לאחר הניתוח. בנוסף, על מנת למנוע לחץ על השתלים יש להימנע מפעילות גופנית ובעיקר כזו המערבת את שרירי החזה. על מנת לתת לגוף להחלים ולהתאושש בצורה אופטמלית מומלץ להימנע מכל סוג של פעילות למשך חודש ולאחר מכן לחזור בהדרגה. כמו כן, כדי לגרום לאזור המנותח להחלים בצורה אופטימלית יש להימנע משהייה בבריכה, חוף הים ואף ג'קוזי. האיסורים הללו במהלך הקיץ מהווים גזירה שכמעט ולא ניתן לעמוד בה בשל מגוון הפעילויות הכרוכות בעונה – פיקניקים, טיולים, בריכה, ים ובאופן כללי המון פעילויות תחת קרני השמש. אם עברנו ניתוח פלסטי בקיץ עלינו להיזהר ולשמור היטב על גופנו על מנת להעניק לו הזדמנות ראויה להחלמה.