כולנו מדברים על הרזיה ועל דיאטה, על הסיכונים שבמשקל גבוה ועל החשיבות של הרזיה. אבל רק מעטים יודעים את כל האמת: הרזיה קיצונית ומהירה, בין אם באמצעות דיאטה ובין אם באמצעות ניתוח – מותירה עודפי עור משמעותיים. עודפי העור משמעותיים כל כך עד כי הסובלים מהם מחפשים פתרונות אמינים ומקצועיים להעלמתם.
עודפי העור יכולים להופיע בירכיים ובבטן, בישבן ובזרועות, בחזה ולמעשה בכל מקום בגוף בו בעבר היו רקמות שומן רבות שהתרוקנו. עודפי העור אמנם אינם מפריעים לתפקוד משמעותי אולם הם מהווים מפגע אסתטי ובעיה ממשית של מראה חיצוני. רבים מדווחים על קושי בקיום יחסי מין או בחיפוש אחר בני זוג בעקבות המאה שיוצרים עודפי העור.
כיום ישנן מספר דרכים להתמודדות עם עודפי העור לאחר ניתוח או ירידה קיצונית במשקל: מתיחת בטן באמצעות לייזר, מתיחת בטן באמצעות ניקוז לימפטי, מתיחת בטן באמצעות ניתוח כירורגי ומתיחה ללא נקזים. רוב השיטות למתיחת הבטן הינן פולשניות ומצריכות זמן החלמה ארוך לבד שיטת מתיחת הבטן ללא הנקזים, שהינה שיטה ידידותית אשר ההחלמה ממנה היא מהירה.
מתיחת בטן ללא נקזים מאפשרת החלמה בתוך זמן קצר ביותר ומינימום תופעות לוואי. שלא כמו ניתוחים אחרים, ניתן לשוב לתפקד כרגיל מיד לאחר ניתוח מתיחת בטן ללא נקזים. במהלך הניתוח חותכים בצדי הגוף ומפרידים בין העור והשומן. במקביל מתבצע הידוק של שרירי הבטן להשגת מראה מרשים יותר. התוצאה היא ניתוח ללא סיבוכים וללא זיהומים, שאינו מותיר צלקות.
לא כל אדם מתאים למתיחת בטן. ראשית, חשוב לזכור כי מתיחת בטן אין משמעותה הסרת שומן. מי שזקוק לדיאטה, לא יועיל לו ניתוח מתיחת הבטן. גם במקרים של כמויות שומן גבוהות מדי לא ניתן לבצע את הניתוח.
הניתוח של מתיחת בטן מתאים למי שסובל מחולשה של דופי הבטן, מעודפי עור או מהיחלשות השרירים במקום. חשוב לדעת כי על המטופלים להיות בעלי BMI תקין שאחרת הניתוח אינו בהכרח יעיל.
מרבית הבוחרים לעבור מתיחת בטן הינם למעשה נשים שעברו מספר הריונות וסובלות מצניחה של הבטן. בהריונות רבים השרירים נמתחים כל כך ואינם יכולים לתפקד יותר ולכן מאבדים מגמישותם. מצב זה מביא את השרירים להיות לא גמישים ורפויים.
במקביל, גם ירידות קיצוניות במשקל מביאות לפיתוח עודפי עור באזורי הגוף השונים. במידה וכל הפרמטרים מתאימים, חשוב לקבל חוות דעת מקצועית על ביצוע הניתוח, על נחיצותו ועל התאמת המטופל לביצועו. על מנת להבטיח בטן מתוחה וחלקה חשוב לקבוע פגישה עם רופא מתמחה ולוודא כי אכן יש פוטנציאל התאמה לניתוח.