סרומה (הצטברות נוזלים)– בדיקה וזיהוי מוקדם של הבעיה, שאיבת שומן כטכניקה להפקדת רקמות ותפירה קפדנית מתאימה. במידת הצורך יתבצע ניקוז או ניתוח חוזר.
אסימטריה – חייבים לבצע תיאום ציפיות מסודר לפני הניתוח. במידת הצורך יוצע ניתוח חוזר.
טרומבוזה ותסחיף ריאתי – מחייב זיהוי מוקדם של הבעיה ובדיקת תפקודי קרישת דם לפני הניתוח. אם התופעה מתגלה בזמן הניתוח יש צורך בשימוש במגפיים פנוימטיים לעיסוי ושימוש בטכניקת ניתוח מותאמת. מיד לאחר הניתוח ובימים שלאחריו יש לבצע תרגילי נשימה ובמידת הצורך להשתמש בנוגדי קרישה ומרחיבי סמפונות ולהקפיד על ירידה מוקדמת מהמיטה, הליכה וחזרה לפעילות גופנית.
הצטברות דם (המטומה) – בדיקה מוקדמת של תפקודי קרישת הדם ובמידת הצורך עצירת הדימום במהלך הניתוח. לאחר הניתוח יתכן צורך בניתוח חוזר קצר של 20 דקות לשם ניקוז.
צלקות היפר טרופיות – ניתן להקטין את הסיכוי לכך על-ידי התאמת הטיפול למאפיינים הביולוגים של המטול, מיקום הצלקות באזורים חבויים ושימוש בטכניקת תפירת עור מושלמת. לאחר הניתוח יש להקפיד על שימוש ביריעות סיליקון לרענון, משחות וזריקות סטרואידים ייעודיות לצלקות.
נזק לעור הטבור ולבטן התחתונה – ניתן להימנע מסיבוך זה על-ידי זיהוי מוקדם של הבעיה, הימנעות מעישון, שימוש בנזקים במידת הצורך ובטכניקת ניתוח מותאמת, שמירה על אספקת דם לאזור הטבור והבטן ותפירה קפדנית.
שינויי תחושה קבועים – בחירה בטכניקת ניתוח מותאמת
זיהום – הקפדה על סטריליות גבוהה במהלך הניתוח ושימוש באנטיביוטיקה במידת הצורך.