אלפי נשים מדי שנה בוחרות לעבור ניתוחי חזה. רובן מעידות כי הניתוח מביא לשיפור ניכר של הביטחון העצמי, הדימוי העצמי ואף שיפור באיכות חייהן שהשתנתה ב-180 מעלות מאז הניתוח. אלא שלצד כל היתרונות הגלומים בתחום, ישנן גם לא מעט שמועות על הסכנות הכרוכות בניתוחים מסוג זה. חשוב לזכור כי אכן מדובר בניתוח ולכן אינו פטור מסיכונים, אך מרבית המיתוסים לגבי ניתוחי חזה אינם נכונים והגיע הזמן לנפצם.
1. שתלי סיליקון מסרטנים
לא נכון. שתלי סיליקון נבדקים באופן עקבי בצורה מקיפה במחקרים מדעיים ונמצאו בטוחים לגמרי לשימוש. מתוצאות המחקרים עולה שסרטן השד אינו שכיח יותר בקרב נשים מושתלות סיליקון מאשר אצל אחרות. יתרה מכך, נשים רבות עם סרטן שד הנאלצות לעבור כריתת שד בוחרות לעבור שחזור עם שתל סיליקון.
2. בדיקת ממוגרפיה גורמת לנזק לשתלים ואינה יעילה למי שעברה הגדלת חזה
הטכנולוגיה הרפואית המתקדמת מאפשרת ייצור שתל בעל מעטפת חזקה מאוד אשר אינה נקרעת בקלות. על פי ארגון ה-FDA השתלים חייבים להיות עמידים בלחץ של כ-300 ק"ג, הרבה מעבר למה שגוף האדם יכול לסבול. מכאן שכל עוד השתל תקין, בדיקת ממוגרפיה אינה מסכנת את שלמותו או גורמת לו לנזק. באשר ליעילות הבדיקה – חלק מרקמת השד מוסתר על ידי השתל (כ-5%), לכן על כל אשה שעברה הגדלת חזה לציין בפני הבודק כי עברה את הניתוח ובמקרה כזה יבוצע צילום נוסף במנח מיוחד הנקרא "אקלנד" אשר מאפשר חשיפה מירבית של השד.
3. את השתל צריך להחליף בכל 10 שנים
לא נכון. השתלים מיועדים לשנים רבים, בעיקר החדשניים מביניהם בעלי מעטפת סיליקון עבה ועמידה יותר. הסיליקון במעטפת צמיגי וניתן לשמר את צורתו, ויש צורך להחליף את השתלים רק כאשר יש חשש ממשי לדליפה.
4. הגדלת חזה פוגעת בהנקה
לא נכון. על פי השיטות הרפואיות המתקדמות כיום מקובל להכניס את השתל עמוק אל תוך רקמת השד או השריר כך שלמעשה אין מגע בין השתל לרקמת השד וצינוריות החלב. איזה המעוניינת להניק יכולה לעשות זאת ללא חשש גם לאחר שעברה ניתוח הגדלת חזה.
5. הגדלת חזה גורמת לכאבי גב
לרוב, תוספת המשקל לשדיים בניתוח הגדלת חזה נעה בין 250-300 גרם לכל שד. מדובר בתוספת קטנה אשר אינה משפיעה על היציבה ואינה גורמת לכאבי גב. אולם, במקרים בהם מדובר בשתלים גדולים (500 גרם ומעלה) – הם עלולים לגרום לכאבים בשל עומס שיווצר על עמוד השדרה.
6. אסור לשזף את השדיים לאחר ניתוח חזה
באופן כללי, השמש לא פוגעת בשתלים. עם זאת, בשנה הראשונה לאחר הניתוח רצוי להימנע מחשיפת הצלקת לשמש כדי למנוע פיגמנטציה.
7. מסוכן לטוס עם שתלי סיליקון
לא נכון! השתלים מכילים ג'ל סיליקון בלבד ולא נפח אוויר לכן אינם משתנים כאשר לחץ האוויר יורד או עולה ואין כל סכנה או מניעה לעלות לטיסה לאחר ניתוח הגדלת חזה.
8. השדיים מוצקים יותר לאחר ניתוח
לא נכון. שתלים אינם משפיעים על מוצקות השד, אלא תגובת הגוף לשתלים הבאה לידי ביטוי ברקמה הצלקתית שמתהווה סביב השתלים. ככל שתגובת הגוף קיצונית יותר – השד יהפוך קשה יותר.
9. אפשר לקרב את השדיים בזמן ניתוח
לא נכון. קירוב השדיים אינו בר ביצוע משום שצורת השדיים על בית החזה אינה ניתנת לשינוי.
10. צבע הפטמה משתנה לאחר הניתוח
לא נכון. צבע הפטמה נשאר כשהיה, אך יכול להפוך כהה יותר לאחר הריון.